Thema-avond ouderraad

Afgelopen maandagavond 21 oktober organiseerde onze ouderraad van het Huygens College een thema-avond ‘De puber beter begrepen met Steven Pont’ voor ouders van het Huygens College. Het aantal aanwezige ouders overtrof onze verwachtingen met in totaal 280 aanmeldingen.

Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut, nam iedereen mee in de logica achter het gedrag van pubers en legde uit hoe zij zich onderscheiden van kinderen en volwassenen. Er werden waardevolle inzichten en praktische tips gegeven om effectief met pubers te communiceren en een sterke band met hen op te bouwen. De avond gaf waardevolle handvatten om ‘onze’ pubers beter te ondersteunen in deze uitdagende levensfase.

Onze ‘nieuwe’ ouderraad gelooft sterk in de kracht van de Dynamische Driehoek: de samenwerking tussen ouders, leerlingen en school. Deze thema-avond droeg bij aan de missie om ouders te ondersteunen en te verbinden in het begeleiden van ‘onze’ pubers tijdens hun schoolperiode. De ouderraad wil er graag aan bijdragen dat onze pubers zich veilig en succesvol kunnen ontwikkelen.